Skip to content

O mně 

Jsem fyzioterapeutka, ale:

  • baví mě kondiční trénink a posilování
  • mým nástrojem je primárně pohyb
  • propaguju silový trénink
  • nezakazuju se hýbat, přizpůsobuji cvičení k omezení člověka

 

Fyzioterapeutka, blázen do sportů, nadšenec pro každý pohyb… to jsem já, Bára Bednarzová

Vystudovala jsem magisterské studium fyzioterapie na fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. Již během studia jsem věděla, že má cesta bude směřovat do sportovních kruhů. A jelikož jsem od dětství hrála závodně tenis, posléze i chvíli působila jako trenér, práce s tenisty mě baví nejvíce.

 

Péče o vrcholové sportovce je velice náročná, neboť zahrnuje celou řadu aspektů, na kterých je nutné pracovat. Starám o rozvoj pohybových schopností a kondice, mobility kloubů, flexibility svalů, síle, rychlosti i koordinace. Zaměřuji se na trénink pohybových vzorů potřebných pro tenis, rozvoji svalového potenciálu i například reakční rychlosti a pohybu po kurtu.

 

Současně se jako fyzioterapeut věnuji léčbě bolestí pohybového aparátu a rehabilitaci po zranění. Řeším potíže, které omezují výkon sportovce, např. bolest ramene, zápěstí, zad, kolen .. V případě zranění (podvrtnutí kotníku, poranění menisku kolene ..) se starám o co nejrychlejší návrat na kurt i následnou prevenci opětovného zranění.

 

A ještě něco málo o mně? Jsem tenista v důchodu, současně se věnuji triatlonu, baví mě cvičení na hrazdách, zkouším jiu-jitsu.. no, sport je prostě vášeň. Ráda trávím čas v přírodě a často se vydávám na toulky (nejen) českou krajinou. A taky miluju sladké!